Tuesday, September 25, 2012

bunga tisu oi !

 Assalamualaikum .

Hai readers ! entry kali ni aku nak post pasal bunga tisu . ye ! bunga tisu . kau mampu ? haha . actually bunga tisu ni, membe aku yang beria-ia sangat nak buat . untuk wedding dia yang da tak berapa lama lagi tu . so keje aku, amek gambar and upload kat blog . at least bole share dengan korang semua kan . baikkan aku ? hehe . bunga tisu ni mak aku cakap daripada zaman dia lagi da wujud da . sekarang ni macam jadi trend balik . biasa la . zaman sekarang ni kan banyak benda lama-lama keluarkan balik . tak kira la dari segi apa pun . mostly pada fesyen yang aku nampak . what ever la kan . :) ok la . berbalik pada topik asal, aku nak tunjukkan korang cara-cara nak buat bunga tisu ni .

STEP 1

Sediakan bahan-bahan:
1. Crepe paper
2. Gunting
3. Stapler


STEP 2

1. Gunting dan potong crepe paper menjadi segi empat sama .
2. Susun crepe paper menjadi 7 lapisan .
3. Lipat crepe paper seperti mahu membuat kipas .



STEP 3

1. Gunting bahagian hujung kipas tadi menjadi semi bulatan .


STEP 4

1. Stapler kan bahagian tengah kipas tadi .


STEP 5

1. Jadilah kipas !


STEP 6

1. Kembangkan kipas tadi menjadi sekuntum bunga .


STEP 7

1. Done !



CREDIT TO BRIDE TO BE: DYANAFARAHSEHA & INTAN

Senang bukan ? so, better buat sendiri daripada tempah bagai . crepe paper pun baru berapa sen ouh . kalau tempah confirm-confirm sekuntum 50sen . itu untung kalau dia nak bagi 50sen sekuntum . haha . tepuk dada tanya duit . :) ok la . tu je untuk entry kali ni .

daaaa !

No comments:

Post a Comment