Wednesday, January 12, 2011

Mengurat Dan Di Ngurat .

Assalamualaikum . 

Hi readers ! Kali ni nak share dengan u all cerita pasal mengurat dan di ngurat . Pada satu hari . Eceh ceh ! formal gile . haha . Ok, straight to the point . Macam ni ceritanye . Hari tu, aq dengan membe aq tggu la membe aq lagi sorg ni pick up kteorg balik kerja . Aq dengan membe aq duduk la kat satu tempat ni sementara nak tggu membe aq lagi sorg ni pick up . Tempat yang aq tunggu tu agak sesak jugak la coz ramai org lalu lalang kat situ . Tunggu punye tunggu, tibe-tibe ade sorg mamat ni swit-swit aq dengan membe aq . Kononnye nak mengurat la tu . Aq pun cakap la kat membe aq : "Kite buat-buat bisu nak . Pastu kite berbual guna bahasa isyarat . (Hakikatnya kteorg tak berapa pandai pun gune bahasa isyarat . haha)" . Membe aq pun setuju la ikot suggestion daripada aq tu . Ape lagi, kteorg teruskan la plan . Korg tau pe mamat tu buat ? Mamat tu terus blah and tak pandang belakang terus bile tengok kteorg berbual guna bahasa isyarat . Sangat kurang aja kan . Tengok je bisu terus tak jadi ngurat . Sumpah lelaki sekarang tak bole buat suami ouh . Yela, tak bole nak terima hakikat bila seseorang tu tak sempurna . So, moral of the story . Cari la lelaki yang betul-betul sayangkan kita . Tapi susa woo nak jumpe . Kalau korg jumpe kira terbaek la wook ! haha .


Kat sini aq attachkan contoh-contoh bahasa isyarat . Kalau korg nak menipu cam aq dengan membe aq buat, biar la bahasa isyarat korg terpelajar sikit an . Jangan jadi macam aq . Main hentam je . hehe . Enjoy readers !


Boleh eja name korg gune sign ni . :)


Cinta : Kedua-dua belah tangan terbuka disilang ke kiri dada


Sayang : Kedua-dua belah tangan 'S', bersilang tangan kanan pada bahu kiri, tangan kiri pada bahu kanan.



Rindu : Tangan kanan 'R', dikenakan pada tepi dahi, lalu di gerakkan berpusing ke depan




Kalau korg nak belajar lebih lanjut korg bole klik:

http://www.japem.gov.bn/BIsyarat/Pilihan%20Biskita.htm