Friday, December 24, 2010

OMG ! Ada orang lukiskan potret untuk saye !

Assalammualikum .


hi readers ! ok . mcm biase (eh ! biase ke . haha) aq nak share dgn korg about someone yg telah melukiskan potrait aq . kind gile org ni kan . yela . sanggup lukis potrait aq tanpa ade sebarang bayaran pun . hehe . actually, aq saje je ngendeng2 (bahasa jawa . tolong search by urself . aq tak dibayar utk men'translate' bahasa jawa utk korg . haha . gile kerek .) kat org ni suruh lukiskan potrait aq . haha . and then org ni pun setuju nak lukiskan potrait utk aq . huhu . aq bukan buli org ni ok . aq saje nk bagi org ni mahirkan lagi  lukisan org ni (sedangkan hakikatnye org ni mmg da pandai melukis dari kecik) . aq pun saje nk bagi org ni bykkan lagi collection org ni . biase la . aq pun mmg ambil part time model utk siapa2 yg nak kembangkan bakat melukis  (ok . aq tipu je) . da la . mls nk cerita lebih2 . nanti korg ckp aq mencapap . erkk . tgok je la k . huhu



firstly .

secondly .

thirdly .


Finally . Finish already . Nice kan . :)


thank you so much SALAM (sorry, aq tak tau name penuh ko)

Tuesday, December 14, 2010

prank .

Hi there !
Hari ni nak share dgn korg about aq di 'prank' oleh member aq . hoho . Ceritanya mcm ni, aq baru blek dr KLCC, hang out dgn member-member aq . Baru je cucuk tiket parking nk keluar drp bangunan tu, aq dapat 1 panggilan .


trett trett trett trett .
Pemanggil : Hello, ni cik Azubaydiah ke ?
Aq : Ye sy . Siapa ek ni ? (bahasa pasar org johor . haha)
Pemanggil : Cik ade hantar resume tak di company sy ?
Dalam hati aq, org ni tak fhm soalan ke . huh . tak jawab lagi soalan aq, da tanye soalan lain . takpe la . layankan je .
Aq : Hantar resume ? Sy still study lagi . sy pun tak pernah hantar resume kat mane-mane company . encik salah org kot .
Aq jawab sambil cover batuk yg sgt teruk . :P
Pemanggil : Nama cik, Azubaydiah Binti Zulkifli kan ?
Aq : Ye, tu memang name sy, tp sy takde hantar resume kat mane-mane company . 
Nice kan jawapan aq . haha . budi bahasa budaya kita beb .
Pemanggil : Tapi company sy dpt resume drp awak .
Aq : Yeke . (sambil mengerutkan dahi) Setahu sy, sy memang tak pernah hantar resume kat mane-mane company sbb sy study lagi .
Mase ni aq da mule musykil . Tp aq layankan je . Mane tau kot-kot ade company besar offer aq keje . rezeki jgn di tolak beb . haha
Aq : Erm, sy apply position ape ye kat company encik ?
Pemanggil : Cik apply as a coffee makers .
Aq gelak cover . :P
Aq : Hehe . Pembancuh kopi ? sy takde apply position tu . lagi pun sy study bidang laen . takkan sy nk apply position tu pulak . (berlagak tak aq . haha)
Pemanggil : Tapi cover letter awak tertulis awak apply position tu .
Aq gelak cover lagi . :P
Aq : Hehe . Encik salah org agaknya .
Pemanggil : Cik tau tak company Farid Corporation ?
Mase ni baru aq sedar aq telah di 'prank' oleh membe aq yg bernama Payed ! Budus ! Wakenabeb ! haha

Moral of the story : ingat-ingatkan la suara membe korg . haha

muke blur ketika di 'prank'
muke after di 'prank' . blushing gile . haha
ok . sy tak blushing suda .
kembali normal :)

Ni la budak yg telah mem'prank' aq . PAYED namenye . haha . terbaek la YED !